Este o reteta autentica din China de pe blogul lui Margot, numai un pic adaptata .....
Relativ simpla, aceasta reteta solicită o taiere minutioasa a produselor si un gătit in mai multe etape.
Gatiti orezul - reteta orez basmati gătit aici
Se taie cârnatul, morcovii in cubulete mici. Se taie marunt ghimbirul cu tot cu piele.
Intr-o tigaie - wok, se prajeste carnatul fara sa punem ulei.
Când grăsimea începe să iasă, scoateți-l și puneti morcovii si ghimbirul.
Adăugați sosul de soia. Gatiti pentru 2-3 minute, adaugati mazărea si porumbul.
Continuați sa gătiti timp de 5 minute. Scoateti si rezervati.
Puneti ulei într-un alt wok, si depuneti orezul. Separati bine boabele de orez si reveniti bine tot orezul .
Se bat ouăle și să face o omletă. Se taie în bucăți mici.
Adaugati la orez toate ingredientele rezervate, omleta si arpagicul taiat in rondele. Condimentati cu sare și piper si adaugati uleiul de susan.
Se amestecă și se servește imediat.
Este foarte bun si facut de casă ...... vezi și rețeta ravioli cu praz , este o încântare .......
Poftă Bună !!!
1
orezul nu trebuie sa fie proaspat fiert, orez fiert care rămâne de ieri... etc.