Cotlet perpelit

de ANCA in Porc, 8 Oct 2009 | 5609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cotlete de porc
  • o ceapa taiata mai mare, la intamplare:))
  • 3-4 catei usturoi
  • un pahar vin alb sec
  • 4 cartofi
  • pasta de tomate
  • cimbru
  • ardei capia sau un gogosar
  • cimbru
  • boabe de mustar
  • dafin
  • sare, piper dupa gust
  • sos Pimento
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet perpelit:

Se perpeleste in tigaie, la foc tare, carnea, ceapa si usturoiul, in putin ulei de masline, timp de 3 minute.

Apoi o asezam intr-un vas yenna, se condimenteaza cu sos facut din pasta de tomate, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper, o foaie de dafin, o lingurita de otet si jumate de lingurita de zahar si cativa stropi de Pimento sau un ardei iute, dupa gust... Pastram cateva linguri de sos. Apoi se stropeste cu vinul alb si se da la cuptor la 200 grade pentru 15 min.

Intre timp, cartofii taiati cubulete, impreuna cu ardeiul taiat julien, se prajesc pe sfert in tigaie, la foc iute, doar cat sa prinda o crusta aurie. Se scot pe un prosop de hartie care sa absoarna surplusul de ulei, apoi se aseaza in tava, iar carnea se pune de-asupra lor, si se mai unge cu restul de sos pastrat.

Se mai pune la cuptor timp de 20 min, iar daca sosul scade mai adaugam cate putina apa.

Ptr salata: rosii, ardei gras, ceapa, ulei masline, sare, piper.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet perpelit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Oana 1

10.10.2009, 22:06

M-am uitat in MegaImage si nu avea sos din asta...poate nu uit sa iau cand ma duc in Carrefour

ANCA 1

10.10.2009, 22:16

Iuli, pai vezi, daca nu ai veniot cand te-am chemat? Oana, noi il cumparam mereu din hipermarketurile mari, gasim mereu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de musaca de cartofi, cu carne tocata, de porc si cascaval