Nuggets de Pui

de Alina26 in Pui, 27 Iun 2013 | 11595 vizualizari

 

Nuggets de pui sunt ca niste piftelute de piept de pui,dar mai bune,trecute prin pesmet si apoi prajite sau la cuptor.
Nuggets de piept de pui sunt un clasic american de fast-food:un fel de mancare foarte gustosi care ii vor incanta pe copii,dar si pe adulti mai mancaciosi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 80 g paine
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 2 lg sos de soia
  • 1 lg de mustar
  • sare
  • Pentru Prajit:
  • 80 g faina
  • 80 g lapte
  • 1 ou
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lg de parmezan ras
  • 200 g pesmet
  • sare
  • ulei pentru prajit (eu am folosit de floarea soarelui)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuggets de Pui:

1.Am spalat pieptul de pui  si l-am taiat cuburi.Am tocat ceapa mai mare.Am taiat painea bucatele.Usturoiul l-am tocat mai marunt.

2.Intr-un robot puneti carnea,paine,ceapa,usturoiul,sos-ul de soia.mustarul,sare si le dam pe toate prin robot pana se amesteca bine pana devine ca o compozitie de piftelute.

3.Intr-un bol si cu ajutorul unui tel amestecam faina si laptele,adaugam oul si continuam sa mestecam.Am pus parmezan,o lingura de ulei de masline,mestecam.Potriviti de sare.

4.Incepeti sa ii modelati cu mainile umezite.Trebuie sa va iasa cam 30 de nuggets.

5.Incingeti o tigaie cu ulei de floarea soarelui.Cu ajutorul unei furculite bagati pe rand cate un nugget in compozitia obtinuta mai sus,apoi in pesmet si incepeti sa ii prajiti.

6.Cand s-au prajit ii scoateti pe servetele sa absoarba excesul de ulei.

Serviti nuggets pe pui inca calzi.

 

TIPS-URI

1

Puteti sa ii faceti si la cuptor,la 180° pentru 15-20 de minute,pana se rumenesc.

2

O data ce s-au racit puteti sa ii congelati si sa ii scoateti cand aveti nevoie,incalzindu-i in cuptor cald la 180° pentru cateva minute.

3

Puteti folosi si piept de curcan.

4

Daca nu aveti un robot puteti folosi o masina de tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuggets de Pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crochete de pui