Gogosi pufoase-pufoase

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 39577 vizualizari

 

Baietelul meu, Rares, ar manca gogosi non stop. Desi este un preparat simplu, ma gandesc sa va spun cum le fac eu. Am gasit aceasta retete pe culinar.ro acum cativa ani si sunt tare multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina;
  • 3 linguri cu zahar;
  • 2 oua intregi + 1 galbenus;
  • 200 ml, lapte caldut;
  • 25 gr. drojdie (1 cubulet);
  • 3 plicuri zahar vanilat;
  • putina sare;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • zahar pudra (pentru decor);
  • ulei (destul de mult, pentru prajit)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase-pufoase:

Punem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia.

Adaugam ouale (mixate bine inainte), restul de zahar, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si amestecam usor cu o lingura de lemn, turnand in fir subtire laptele caldut.

Framantam si vom obtine un aluat elastic. Cat timp framantam trebuie sa avem mainile pudrate cu faina (dar foarte putina, pentru ca altfel gogosile nu mai ies pufoase).

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la loc ferit de aer rece, pentru minim 30 minute, pana ce coca isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie potrivita ca si grosime (aproximativ de 1 cm), se pudreaza gura unui pahar cu faina si se taie rotunduri pe care le lasam 10 minute la crescut, acoperite cu un prosop curat.

Se pune uleiul la incins intr-un vas adanc (eu folosesc un ceaun) si cand uleiul este fierbinte se pun pe rand, discurile de coca. Veti observa ca se umfla si se rumenesc destul de repede.

Focul trebuie sa fie la minim. 

Se scot pe servetel ca sa absoarba surplusul de ulei, se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 30-35 gogosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase-pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post