E prima incercare de acest fel pentru mine si sunt bucuroasa ca mi-a reusit. Data viitoare voi adauga mai mult sos ( caci ar mai fi avut nevoie, dupa parerea mea) si niste urechi de lemn, adica un soi de ciuperci chinezesti, pentru cine nu stie. Iata cum am pregatit reteta de noodles cu vita:
Pentru inceput am taiat carnea fasii si le-am pus la marinat cam 1 ora, intr-un sos format din: sosul de soia, vin, zeama de lamaie, sare, piper.
Am pus taiteii la fiert in apa clocotita.
Am curatat legumele si le-am taiat: usturoiul si ghimbirul rondele, ceapa verde si morcovii sub forma unor bastonase.
Am incins wok-ul la foc iute, am adaugat ulei de masline (eu folosesc o cantitate destul de mica) si am adaugat ceapa, usturoiul, morcovii si ghimbirul.
Cui ii place mancarea usor picanta poate adauga cateva rondele de ardei iute.
Am sotat legumele max 2 minute, astfel ca morcovii au ramas crocanti, dupa care le-am scos pe o farfurie.
In wok am adaugat din nou putin ulei si cand s-a incins bine am adaugat fasiile de carne scurse de sos. Sosul l-am pastrat intr-un bol.
Am sotat si carnea la foc iute, am adaugat sosul in care s-a marinat si in plus sosul dulce-picant. Acum carnea e frageda si pare usor caramelizata.
Peste noodles am adaugat legumele si carnea, impreuna cu sosul ramas in wok si am amestecat. Am presarat cateva bastonase de ceapa verde si am servit.
Va poftesc la masa noastra!
1
Cui ii place mancarea usor picanta poate adauga cateva rondele de ardei iute.