Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava

de mihaelar63 in Vita, 6 Dec 2021 | 5791 vizualizari

 

 Ce poate fi mai usor de preparat decat o tava cu carne si cartofi ? Mai ales ca acum este rece afara si miroase imbietor din cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg carne vacuta
  • 1.5 kg cartofi
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 2 morcovi
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava:

  1. Carnea se taie felii si se bate usor cu batatorul de snitele .
  2.  Cartofii se curata , se spala si se increasta la distanta de cate 1 cm .
  3.  Morcovii se curata si se taie rondele .
  4. Usturoiul se curata si se taie in feliute fine.
  5.  Se pune carnea in tava impreuna cu morcovi , usturoi , sare , boia si piper .
  6. SE pune uleiul si o cana de apa .
  7. Dati tava la cuptor timp de o ora la 200 grade .
  8. Dupa aceasta se pun si cartofii .
  9. Daca trebuie se completeaza cu apa .
  10. Cand friptura este rumena si cartofii patrunsi se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .
  11. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru ca avem carne de vacuta care este mai seaca, este permis sa folosim cu generozitate uleiul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu cartofi si usturoi, la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oanapl 1

09.12.2021, 16:39

Ce bine arată!

madi_marin 1

11.12.2021, 18:45

Ce bunatate!

dantes 1

12.12.2021, 08:53

Gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel