Vitel Stroganoff

de Sidy in Vita, 23 Sep 2012 | 6123 vizualizari

 

Viţelul "Stroganoff" este cu mare succes una dintre acele mâncăruri pe care le poţi pregăti atunci când nu eşti pregătit de oaspeţi, dar vrei să-i dai gata pe cei dragi tie pe care ii servesti in fiecare zi.
Este o reteta care pe cât de savant ii suna numele, pe atât de simplă este...foarte bun, nepretentios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vitel
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml smantana
  • 70 ml bulion
  • 1 lingura faina
  • 50 g mustar
  • 30 ml ulei
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2-3 catei usturoi(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel Stroganoff:

Carnea macra de foarte buna calitate se taie felii, se asezoneaza.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Ciupercile le feliem subtire.

Punem uleiul la incins si prajim feliile de carne pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas in care vom continua prepararea lor.

Ceapa o calim putin in sosul lasat in tigaie, apoi rasturnam ceapa peste carne si adaugam si faina.Amestecam putin pina prinde si faina culoare.

Acoperim carnea cu apa, azezonam daca mai este cazul si lasam sa fiarba cam o ora; daca e cazul adaugam cate putina apa sa nu scada sosul prea tare.

Calim ciupercile in unt apoi le rasturnam peste carne.Adaugam bulionul, mustarul si smantana, amestecam si mai fierbem impreuna cam 15 minute.

Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam usturoiul(optional) si coniacul.

Se aseaza in farfurie piureu de cartofi iar peste el se toarna din sosul de vita, ciuperci si smantana. Este delicios...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel