Negresa glazurata cu ciocolata

de reisnaor_2006 in Prajituri, 28 Feb 2017 | 5517 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usoara de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr de zahar pudra
  • 100 gr de faina
  • 150 gr de unt la temp. camerei
  • 4-5 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • Glazura:
  • 1 tableta mare de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata cu ciocolata:

Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugam cacaua si romul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Amestecam cele doua compozitii si, cu ajutorul unei spatule, incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.

Tapetam o forma cu unt si punem aluatul la cuptor, la 200 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura: Rupem ciocolata in bucatele si o topim intr-o craticioara. Cand negresa este gata, scoatem forma din cuptor si turnam deasupra ciocolata topita. Pofta buna!

TIPS-URI

1

In compozitia aluatului putem adauga fructe, nuca alune.

2

Se lasa la racit si se serveste cand s-a intarit ciocolata.

3

La decor, puteti folosi fulgi de ciocolata sau dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alunella