Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu fac întotdeauna parte din categoria ”restricții”.
Cu ajutorul aparatului de gătit Crock-Pot slow cooker 4,7 Digital, am ”copt-o” și de această dată. :) E atât de utilă! Nu am fost nevoită să stau pază la ușa cuptorului, nu mi-a fost teamă că pernițele mele s-ar putea arde. Ba chiar le-am lăsat să mai dospească puțin în vasul ceramic înainte de a le coace. Crock-Pot are capac de sticlă, care mi-a protejat aluatul de frig și curent.
Cu Crock-Pot slow cooker pot pregăti orice. Iată! Chiar și deserturi.
Am dizolvat drojdia în apa călduță. Am adăugat zahărul, uleiul iar mai apoi am cernut peste acestea făina și sarea. Am frământat un aluat elastic pe care l-am lăsat să dospească aproximativ 30 de minute.
După ce a crescut, am întins o ”pătură” de cca. 4-5 mm înălțime și am decupat cercuri.
Piersicile le-am strecurat bine de sucul din compot. Nu l-am aruncat pentru că am avut nevoie de el mai târziu.
Am așezat felii grosuțe de piersici pe jumătate din fiecare bucată de aluat, apoi am acoperit fructele cu cealaltă jumătate. Le-am așezat în vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, pe care l-al tapetat cu hârtie de copt în prealabil.
Aici am avut nevoie de sucul din compot pentru a unge pernițele. În locul untului sau al oului, sucul din compot e ideal când vine vorba de preparate de post. Am presărat și puțin zahăr brun pe fiecare perniță și le-am lăsat să mai dospească 15 minute.
Am setat funcția ”low” pentru o oră și am copt pernițele. În următoarea oră am setat funcția high pentru a le rumeni ușor.
Sunt tare bune. Pot fi o gustare plăcută chiar și pentru copii.
Poftă bună!