Negresă cu sos de cafea

de diaconta in Prajituri, 7 Dec 2011 | 25690 vizualizari

 

M-a obsedat sosul acesta de cafea de când l-am văzut.Şi parcă se cerea combinat cu o ….negresă.AndreeaJ este responsabilă pentru această obsesie.Mmmmmm….cafea,alune,vişine într-un blat ciocolatos.Vă daţi seama că nu poate fi decât delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 2 linguri cafea solubila granule
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • Un plic zahar vanilat
  • Un plic praf de copt
  • 100 gr alune
  • Visine din compot
  • Sosul de cafea:
  • 100 gr zahar
  • 150 ml cafea naturala concentrata+ 2 linguri amidon
  • 50 gr unt
  • 2 linguri lapte condensat
  • 2 lingurite rom
  • Un plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu sos de cafea:

 

Incepem cu pregatirea blatului.

Untul,zaharul,cacaua,laptele si cele doua linguri de cafea granulata le punem intr-o craticioara pe foc.Le lasam doar pana se imprietenesc unele cu altele si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.Dupa ce s-a racit amestecul,incorporam cele patru galbenusuri pe rand,mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in amestecul ciocolatos.Punem si alunele si visinele in compozitie.

Albusurile le batem bine cu zaharul vanilat.Cand spuma are destula consistenta,o incorporam usor in compozitia de blat.

Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40x36cm) si lasam la cuptor aproximativ 30 de minute.Verificam cu o scobitoare cand este copt.

Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Pentru sosul de cafea,preparam mai intai cafeaua.Apoi amestecam amidonul cu putina cafea racita(2 linguri).

Punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara,pe foc.Cand a capatat o culoare aurie,punem incet cafeaua si amestecam.Adaugam untul si cele 2 linguri de lapte condensat.Lasam sa fiarba.Cand s-a topit zaharul punem si romul,zaharul vanilat si amidonul dizolvat.Amestecam si lasam sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.

Mie mi-a iesit mai aproape de o crema decat de un sos ca si consistenta,dar gustul este absolut delicios.

Sa aveti pofta!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu sos de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (115)

diaconta 1

17.02.2014, 18:19

Simsim,dar cat e de buna

Rahela Velicu 1

03.01.2017, 22:35

ce bine arata!

lucy2002 1

25.02.2019, 13:53

Delicioasa!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie