Negresa cu crema de branza si mure

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 3188 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 160 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g zahar macinat
  • 100 g faina
  • 20 g cacao neagra
  • 1 praf sare 
  • pentru crema de branza:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g mure
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza si mure:

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand si amesteci bine. Separat, amesteci faina cu cacaua. Le adaugi peste crema de ciocolata, amestecand usor.
Albusurile le mixezi bine cu un praf de sare, pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa. Incorporezi albusurile in compozitia de ciocolata cu miscari de jos in sus. Pui intreaga compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de silicon pe care am uns-o cu unt.
Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc.,Cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, marmorezi usor compozitia.
Murele le speli si le storci bine de apa. Le pui peste crema de branza din loc in loc.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava. Dupa aproximativ 2 ore, o poti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

11.01.2017, 14:40

imi place

oanapl 1

11.01.2017, 18:44

sigridsandra 1

29.03.2017, 12:29

buna! ce fel de branza ai folosit ? Crema Philadelphia se potriveste sa trebuie altceva ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Patratele cu brinza si crema de lamiie