Desert prajitura Hortansa

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Apr 2017 | 70831 vizualizari

 

Reteta asta o am de la mama nasului nostru de cununie, de aceea i-am zis ''Prajitura Hortansa'', din respect pentru aceasta doamna deosebita......Delicii de Paste....
 

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 10 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase cu faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Crema
  • 250 g unt cu peste 80% grasime
  • 10 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Krantz
  • 3-4 linguri zahar
  • o mana de nuci
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Hortansa:

Foi : Am folosit o tava cu dimensiuni de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt, am copt 3 foi din compozitia urmatoare. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea tare. In albusuri, am incorporat cu miscari lente, nuca macinata, faina si amoniacul. Am impartit in 3 parti egale si am copt 3 foi. Cuptorul preincalzit la 180 grade C, atentie ca se coc foarte repede, trebuie sa se rumeneasca putin, se scot si se lasa sa se raceasca, apoi, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, se desprind cu grija de pe hartia de copt. Se procedeaza la fel pentru cele 3 foi. 

Crema. Intr-o cratita cu fund dublu, se pun galbenusurile si zaharul se mixeaza bine, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu lapte, se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa crema. Separat, se mixeaza untul la temperatura camerei. Crema de galbenusuri se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste unt, putin cate pun, amestecam cu grija sa nu se taie. 

Krantz. Caramelizam zaharul, apoi adaugam nuca si amestecam bine, rasturnam pe un fund uns cu ulei si aplatizam, lasam sa se raceasca, apoi bagam la robot si maruntim bine. 

Asamblare: In tava in care am copt foile, punem folie alimentara, asezam prima foaie si intindem o parte din crema, asezam foaia a doua, intindem crema, foaia a treia si deasupra restul de crema, apoi presaram krantul maruntit, lasam la rece, pana a doua zi, cand portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Hortansa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure