Prajitura sau placinta, orice-ar fi, minunea asta dulce trebuie incercata. Startul l-a dat Laura Sava , care e o sursa de inspiratie pentru multi si am vazut ca multe fete au preluat-o deja.
Modul de preparare este extrem de usor, nu va ia mai mult de 5 minute. Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul, esenta de rom, praful de copt si foile de placinta facute ferfenita :). Se toarna tot amestecul intr-un vas termorezistent (nu trebuie uns in prealabil) si se coace placinta aproximativ 45 - 50 minute pana se rumeneste. Intre timp pregatim siropul, caramelizand zaharul, apoi turnand cele 3 pahare de apa si lasand sa fiarba putin.
Cand placinta e gata, se toarna usor tot siropul deasupra. Nu va faceti probleme, nu e prea mult, placinta va absorbi tot siropul . Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste. Motzurile de frisca nu sunt obligatorii :) dar eu aveam ceva frisca ramasa in cutie. N-ar fi stricat s-o bat un pic mai tare. :)
Cu sau fara frisca, e delicioasa placinta, dulce si insiropata.