Napolitane cu crema de caramel si nuci

de Merisor in Prajituri, 9 Ian 2014 | 15542 vizualizari

 

Fac reteta aceasta de peste 20 de ani si tot nu ma satur de ea.
Bine, nu o fac destul de des, dar alta reteta de crema pentru foile de napolitana nu am incercat pentru ca ne place mult asta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mic de foi Lica
  • 200 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • esenta de lamaie
  • coaja de lamaie
  • 300 gr nuca taiata grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema de caramel si nuci:

Pregatim toate ingrediente, sa le avem la indemana.

Trebuie sa lucram foarte rapid, daca avem un ajutor langa noi, reusita este mai sigura.

Taiem intai nuca si o dam deoparte.

Omogenizam intr-un vas, untul moale,cu sarea, 150 gr zahar, esenta, coaja de lamaie si galbenusurile, apoi punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.

Intr-un alt vas, ardem restul de zahar la foc incet.

Cand s-a diluat zaharul il turnam repede peste crema din celalalt vas amestecand energic sa nu se intareasca zaharul ars.

Lasam vasul pe baie de aburi si amestecam continuu pana cand se va topi tot zaharul. Oricat am amesteca noi de energic, tot se mai intareste putin zahar ars, dar nu-i nicio problema ca se va topi.

 Cand ridicam vasul de pe foc, adaugam nuca taiata, omogenizam si umplem imediat foile.

Asezam o greutate peste ele si le lasam asa cateva ore dupa care portionam.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se pot glazura cu ciocolata(eu am glazurat o parte)

2

Crema de galbenusuri trebuie sa fie fierbinte cand se va adauga zaharul ars peste ea, altfel tot zaharul se va intari.

3

Pot fi puse ouale intregi, dar se vor mari cantitatile de unt si zahar, eu am preferat sa fac un chec din albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema de caramel si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

MihaelaB79 1

24.01.2014, 08:22

imi puteti spune si mie ce tb sa fac deoarece la mine foile se inmoaie si nu mai sunt crocante!unde gresesc?multumesc!

Merisor 1

24.01.2014, 08:36

Mihaela, sa nu fie crema prea subtire, pentru ca atunci se inmoaie foile, iar nuca trebuie sa fie taiata mai mare, astfel se vor crea goluri printre foi si raman mai tari.
Dar foile oricum trebuie sa se inmoaie putin, apoi cand vei da prajitura la rece se vor intari!

reisnaor_2006 1

18.04.2015, 17:56

ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent