Cornulete fragede cu gem

de RoXx in Prajituri, 30 Ian 2013 | 49251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 200 gr. untura
  • un pliculet praf de copt
  • 50 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • zeama de la o lamaie
  • gem de prune
  • zahar farin vanilat pentru pudrat cornuletele la final
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu gem:

Mentinem untura la temperatura camerei in jur de o ora. Intr-un bol se amesteca faina, untura, praful de copt stins cu zeama de lamaie, laptele si zaharul pana se formeaza o coca frageda. Coca astfel formata se lasa 30 de minute la rece .Apoi se intinde in foi subtiri in forma rotunda si se taie triunghiuri de marime egala. Pe fiecare triunghi se pune cam o jumatate de lingurita de gem si se ruleaza sub forma unui cornulet. Se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc usor cam 25 de minute. Dupa ce sunt gata, calde se dau prin zaharul pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem