Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Mar 2013 | 18551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata)
  • 6 cubulete de rahat divers colorate
  • 4 foi de napolitana
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat:

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote.
Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si galbenusurile.Batem cu telul.Adaugam restul de nuca (taiata si eventual prajita )  si zaharul vanilat.Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus.Lasam  sa dea in cateva clocote.
Luam de pe foc ,lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom dupa gust.Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde.
Compozitia trebuie impartita in 3 parti.(ochiometric) 
Prajitura o asamblam pe un platou.Asezam pe platou  prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine.Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi  intindem un nou strat de compozitie , inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana .Gaaaaaaaaaaaaaata..........am construit astfel prajiturica.
Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura.Lasam  sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune.
Taiem portii dupa placul fiecaruia si apoi putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema caramel si alune