Musuroi de cartita cu capsune

de _Alina_ in Prajituri, 17 Sep 2013 | 7574 vizualizari

 

Dragilor am revenit la "butoane"! Si nu era sa vin cu mana goala, asa ca v-am adus o versiune racoritoare si delicioasa a acestei prajiturici celebre.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua mari (xxl)
  • 12 lg cu varf zahar tos
  • 6 lg cu varf faina
  • 50 g cacao
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
  • optional 1 lgt rasa praf de copt

Crema

  • 280 g capsune congelate
  • 2 lg cu varf zahar tos
  • 280 g marshmallows
  • 3 lgt smantana fina cremoasa
  • 380 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar

Sirop

  • 1 lgt sirop concentrat de capsune
  • 80 ml apa plata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita cu capsune:

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 linguri de zahar si mixam pana la topirea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.

7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar.

Crema

1. Capsunele impreuna cu zaharul le punem intr-o cratita non-aderenta. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min,  dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.

2. Oprim focul si adaugam cele 280 g marshmallow, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallow pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece) cel putin 30 min in frigider, apoi o mixam.

3. Mixam frisca lichida cu 2 lgt zahar pana cand devine spumoasa, apoi o amestecam cu crema de capsune.  

Asamblare

1. Taiem blatul astfel incat sa-i lasam marginle intregi apoi rupem usor bucatele din mijlocul acestuia (scobiti cu o lingura daca vreti firimituri mai fine) avand grija insa sa ii lasam o baza de 3-4 cm. 

2. Insiropam putin baza, punem crema, iar deasupra acesteia firimiturile obtinute la pasul anterior (le apasati un picut ca sa se infinga in crema). Dupa ce am pus firimiturile le insiropam putin. 

3. Introducem prajitura in frigider pentru cel putin o ora.

S-aveti pofta!  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita cu capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura