Prajitura "DEA"

de Dea_Dea in Prajituri, 6 Iul 2013 | 11124 vizualizari

 

Nooa pentru ca sotul mi-a zis dimineata sa fac ceva dulce , ce nu am mai facut , si cum mama mi-a adus cirese , am zis hai sa vad ce fac.
A iesit o bunatate de prajitura!! Si am numit-o Dea, pentru ca mi-a placut tare gustul si aspectul :P .Ma laud , astept si laudele voaste :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • 200 gr cirese fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 200 ml frisca.
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • KRANTZ:
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr miez de nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "DEA":

BLAT :

Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.

Se pune in tava(20 x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA:

Ciresele cu zaharul se pun in cratita la fiert , pana se topeste zaharul (10 min) si se lasa la racit.Frisca se bate . Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, se lasa 5 min, apoi se dizolva pe abur .Se pune peste cirese , iar apoi se incorporeaza frisca.

SIROP:

Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se pune pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit.

KRANTZ:

zaharul se pune la topit , cand este topit se pune miezul de nuca, se amesteca si se lasa la racit. Apoi se marunteaza.

ASAMBLARE:

Blatul se pune pe platou si se insiropeaza, se pune crema si se da la frigider pana facem glazura.

Se Glazureaza si peste glazura se pune krantz-ul .

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi la crema , visine, sau alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "DEA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca