Musuroi de cartita

de Giana in Prajituri, 24 Oct 2013 | 5832 vizualizari

 

Am renuntat la musuroiul de la Dr. Oetker si am adoptat aceasta reteta pentru ca mi-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 3 oua
  • 1,5 pahar cu zahar (am masurat cu un pahar de 200 ml)
  • 1 pahar cu lapte
  • 1/2 pahar cu ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2,5 pahare cu faina
  • 2 linguri cacao (Dr. Oetker)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3-4 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • banane (mie mi-au incaput 6 banane mici pentru tava de 25 cm)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Se spumeaza ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele, vanilia, uleiul si continuam sa mixam. Incorporam faina cernuta si praful de copt in compozitie, la sfarsit adaugam cacao si omogenizam cu miscari usoare.

Aluatul obtinut il turnam intr-o forma rotunda pentru tort tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o forma cu diametrul de 25 cm, insa se poate folosi o tava mai mare. Tava se introduce in cuptorul incins la 180 grade C, se coace checul pana trece de testul scobitorii. La mine a durat in jur de 40 min insa depinde de cuptor.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si o lasam la racit.

Cand checul este copt il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Scobim checul lasand 1,2 cm pe margini. Resturile se farama cu mana sau cu ajutorul robotului. Asezam bananele in chec una langa alta.

Dupa ce s-a racit budinca, o mixam pentru a nu ramane cu cocoloase. Batem frisca lichida pana se intareste, o amestecam cu budinca si mixam pana obtinem o crema omogena. Turnam crema peste banane si o nivelam in forma de cupola. Peste crema presaram firimiturile obtinute din resturile de la chec dandu-i aspectul de musuroi.

Prajitura se lasa la frigider si poate fi servita dupa cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Eu am pastrat o parte din firimituri si le-am amestecat cu 2 linguri de crema. Am adaugat nuci pisate si am facut niste chiftelute. In interiorul fiecarui bulgaras am pus visine din compot sau alune de padure. Am tavalit bulgarii prin nuca de cocos si am obtinut inca ceva dulce ca bonus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu capsune