Imi place mult musacaua de carne si cartofi, asa ca o prepar de cate ori am ocazia.
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.
Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Se condimenteaza, iar cand este gata, se da de pe foc, se adauga 1 ou pentru a lega compozitia si se amesteca bine. Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.
Se incalzeste cuptorul.
Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi. Separat, intr-un castronel, se bate un ou, care se amesteca bine cu smantana si laptele si apoi se toarna peste musaca. Radem cascavalul si dam tava la cuptorul incins, cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.
Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/musaca-6.html