Intr-un vas se amesteca carnea cu orezul spalat, ceapa tocata fin, piper, 1 pahar bulion, putin cimbru si sare. Varza am facut-o foi si am si tocat. Intr-o oala am pus putina untura si primul strat de varza tocata, putin cimbru, apoi am asezat sarmalele infasurate, lasand loc in mijloc, iar varza tocata, am presarat cimbru si bulion si tot asa pana se termina carnea, iar la final sa ie varza tocata, cimbru, bulion si 2-3 pahare apa. Se pun la fiert.
Intre timp am pregatit un dovleac, taiat cam pe jumatate si l-am introdus pentru 20 minute la cuptor la foc moderat. Cand sarmalele sunt aproape fierte, am inceput sa le asez in dovleac ( dupa ce l-am scos de la cuptor ) varza tocata, sarmale si varza tocata. Am asezat dovleacul intr-o tava si l-am reintrodus la cuptor. L-am mai lasat aproximativ 1 ora sa fiarba in dovleac ( la inceput cam 15 minute i-am pus si capacul de la dovleac ) apoi le-am lasat sa se rumeneasca.
Au iesit un deliciu de sarmale.
Pofta buna !