Mucenici muntenesti

de Furnicuti in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 8231 vizualizari

 

Ca sa avem reteta pentru 9 martie :)
Mucenicii se pot cumpara si doar ii fierbeti, sau ii puteti pregati de la zero.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 120 - 140 ml apa calduta
  • 200 g nuca
  • 200 g zahar
  • 100 g miere (3 linguri)
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un baton scortisoara (optional)
  • scortisoara macinata (optional)
  • un praf de sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Pregatim aluatul din faina, apa calduta si un praf de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Este un aluat cu care se lucreaza foarte usor, nu e nevoie de faina cand il intindem pe masa de lucru. Daca aveti forma de taiat, intindeti aluatul intr-o foaie destul de subtire, si taiati 8-uri cu forma speciala. Resturile de aluat se mai framanta putin, se intinde alta foaie si se repeta procedeul pana se termina aluatul.

Varianta fara forma de taiat presupune formarea 8-urilor manual. Luam o bucatica de aluat, o rulam intre palme si pe masa de lucru pana obtinem un snur destul de subtire. Unim capetele si rasucim cercul astfel incat sa avem un 8. Apasam putin pe locul unde se suprapune aluatul, pentru a-l fixa.

Mucenicii astfel formati trebuie lasati cateva ore, preferabil de seara pana diminieata, sa se usuce la temperatura camerei.

Cand mucenicii sunt gata de folosire, punem la fiert 2-3 litri de apa, zaharul, zaharul vanilat si batonul de scortisoara. Punem mucenicii cand apa clocoteste si ii lasam la foc potrivit cam o ora - o ora si 20, pana sunt fierti. Daca nu vreti o aroma foarte puternica de scortisoara, puteti scoate batonul cand puneti mucenicii. Nuca o punem intr-o tava cu hartie de copt si o coacem 5 - 10 minute la cuptor, doar pana incepe sa miroasa frumos. Cu un sucitor o maruntim putin. Dupa ce au fiert mucenicii, adaugam mierea, coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine. Servim mucenicii cu nuca pregatita si cu scortisoara macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

Silvioara 1

09.03.2012, 09:25

Si eu tot cu manuta fac mucenicii. Parca sunt mai gustosi decat cei cumparati si, in plus, ne aducem aminte de copilarie...

RuxyRux 1

09.03.2012, 19:20

Deosebit de buni!

Dana_Retetegg 1

09.03.2012, 23:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfintisorii cu nuca-post