Mucenicii muntenești sunt un desert tradițional românesc, pregătit pe 9 martie, de sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici. Spre deosebire de mucenicii moldovenești, care sunt copți și au formă de opt, cei muntenești sunt mici, fierți într-un sirop aromat.
Pentru acești Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: mucenici, apă, zahăr, scorțișoară și nucă.
Cum se prepara acesti Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă:
Pune apa la fiert, cu zahărul și un praf de sare. Adaugă esența de vanilie, coaja de portocală și de lămâie, scorțișoară și nuca măcinată. Când începe să fiarbă, lasă 1-2 clocote, apoi adaugă mucenicii și lasă-i să fiarbă conform instrucțiunilor (aproximativ 10-15 minute).
Oprește focul și acoperă cratiță cu un capac, apoi lasă-i 15-20 minute așa. Dacă îți plac, îi poți servi calzi, dar ideal, acești mucenici muntenești se servesc reci, după ce au stat câteva ore la frigider.
Sunt foarte gustoși și se fac ușor.
Încearcă și rețeta de Mucenici umpluți sau varianta de Mucenici moldovenesti
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Sfintisori de post.