Mucenici cu aluat de la "inteligenta"

de DIANA B in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 8169 vizualizari

 

E 9 martie , ziua celor 40 de mucenici din Sevastia cand toata bucatarasa ortodocsa pregateste MUCENICI , deci ... si eu

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie si porto
  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu aluat de la "inteligenta":

Am programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide , respectiv  uleiul , apa , esentele , dupa care se adauga faina , zaharul , sarea , coaja de citrice si in mijloc , drojdia .

Dupa timpul de framantare si dospire , se scoate aluatul din cuva masinii si se trece la modelarea mucenicilor (respectiv la producerea de opturi ... am si rosit ), care se vor aseza in tava si apoi la cuptorul preincalzit , pana se coc si se rumenesc frumos .

In timpul cat ei se coc , se va face un sirop din apa , zahar si ceva arome , si se pregateste si nuca si se macina . Cand mucenicii s-au copt se insiropeaza si se presara cu nuca .

Daca nu agreati nuca , puteti folosi miere de albine .

POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu aluat de la "inteligenta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]