Această pâinică aromată era e mult pe lista mea de probat ;) No, i-a venit sorocul, și chiar mi-a/ne-a plăcut ce a ieșit ;) Un desert minunat "Ca la bucatarasi acasa". ;) Zmeul Mijlociu s-a abonat pentru pachețelul de serviciu ;)
Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și se amestecă ușor, până ce se încorporează. Se adaugă arahidele curățate și se amestecă până ce se înglobează în aluat.
Aluatul obținut se toarnă într-o formă de chec, tapetată cu foaie de pergament sau putin unt și făină ;) Apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la foc mediu, 180 grade C.
După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se lasă la răcit în formă, apoi se pudrează cu zahăr praf.
Spor și poftă bună!