Aluat:
Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.Trebuie sa obtinem un aluat elastic,nelipicios.Se framanta 15 minute,apoi se la 60 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati.Din fiecare bucata de aluat se formeaza cate un cerc,apoi se formeaza cifra 8!
Mucenicii se aseaza in tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20 minute la dospit.
Intre timp se porneste cuptorul,se baga tava si se lasa la foc mediu pana se rumenesc(nu lasati la temperatura mare pentru ca se ard).
Sirop:
Apa,zaharul si vanilia se fierb pana obtinem un sos mai gros.
Mucenicii se trec cateva secunde prin sirop,apoi se ung cu miere si se presara nuca macinata.