Ciocolata de casă a avut succes în familia mea, așa că am pregătit niște variațiuni, între care aceste batoane cu un strat alb, un strat negru cu cafea, plus miez de fistic.
Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin.
Pentru stratul negru: se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua măcinată, cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron.
Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.
Separat, se pun la fiert apa cu îndulcitor pudră, lăsând să fiarbă aprox 1 minut, apoi se adaugă untul. Se dă focul mic, amestecând des și se mai lasă să fiarbă maxim un minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.
Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă de silicon (este bună pentru că este antiaderentă). Se presară fisticul măcinat și se presează ușor.
Se lasă deoparte, iar acum se prepară stratul alb: se fierb maxim un minut apa cu îndulcitorul pudră, se încorporază untul și esența de vanilie, apoi și laptele praf, omogenizând. Nu fierbeți mult, pentru a nu ieși fărâmicios. Se dă de pe foc și se întinde peste stratul de fistic.
Se învelește în folie alimentară, se lasă câteva minute pe masă, la răcorit, apoi se dă la frigider până la servire.
Când se scoate din formă, se întoarce, iar partea neagră vine deasupra.
Se porționează în batoane. Eu am obținut 6 batoane de câte 100 g.
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 6 min
Porții: 6
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/batoane-de-ciocolata-cu-miez-de-fistic.html
1
Observație! Timpul de lucru este alert, de aceea trebuie să aveți pregătite dinainte și măsurate toate ingredientele și să aveți la îndemână toate ustensilele. Ciocolata se solidifică repede. Alt sfat este să nu o fierbeți prea mult, pentru că devine fărâmicioasă.