Moelleux au chocolat

de Irina in Prajituri, 17 Sep 2014 | 14779 vizualizari

 

Pentru ca sunt o ciocolatoasa, am pregatit briose cu ... ciocolata, cu ce altceva? :)) M-am uitat prin retetele altei ciocolatoase (Ruxy ) si am ales una dintre ele...N-aveam cum sa dau gres! Multumesc, Ruxy, draga! >:D

 

INGREDIENTE

  • 50 g unt moale
  • 200 g ciocolata cu lapte Milka
  • 3 lg cu cacao
  • 3 lg cu zahar
  • 4 oua
  • 50 g faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Am preincalzit cuptorul la 210 grade.

Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand.

Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei.

Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al ciocolatei cu lapte si o lingurita de esenta de rom.

Au urmat faina si praful de sare.

Compozitia de briose am turnat-o in forme de silicon pentru briose, pe care le-am uns cu unt, pentru a fi sigura ca se desprind usor. Am avut doar 6 forme mari, asa ca restul compozitiei am pus-o in forme mai mici.

Odata umplute formele, le-am dat la cuptor pentru 8 minute. 

Au iesit perfecte pentru mine, inchegate la suprafata, iar la interior destul de lichide. Cand am luat cu lingura dintr-una, sosul a curs, dar nu asa rau incat sa se intinda pe toata farfuria.

Daca preferati ca sosul sa fie putin mai lichid jonglati cu temperatura cuptorului, sau cu timpul de coacere. 

 

TIPS-URI

1

daca preferati ciocolata amaruie puneti 250 g ciocolata si nu mai e nevoie de cacao; in cazul acesta mai adaugati si zahar;

2

daca nu vreti sa curga sos, ci sa fie ca niste briose, lungiti timpul de preparare cu cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat sau fondant de ciocolata