Pentru iubitorii macului,am avut niste mac si niste albusuri la congelator,am vrut sa experimentez iar o reteta noua dar cu mac,si iata rezultatul,a iesit un blat moale si umed,nu e un pandispan e mai umed si solid cu siguranta,dar bun ca un sufleu deasupra crocant si inauntru umed,-am rasturnat si am taiat partile laterale,am reusit pana la urma cu un cutit super lung sa-l tai in doua cu ajutorul unei folii si am optat pentru o crema de cappuccino,ceea ce aveam in casa si fructe de care aveam..niste capsuni din congelator dar care nici nu s-a simtit ca erau congelate pentru ca am pus repede gelatina deasupra si a ramas gustul la fel,o piersica si gelatina,a iesit foarte buna dupa parerea mea pentru ca mie imi place mult macul,deci sper sa va placa si voua,Dacquise e numele prajiturii cu albusuri si fructe uscate,poate are mai multe denumiri,depinde de zone,important e sa fie albusuri batute bine cu nuci macinate sau in cazul acesta cu mac macinat,l-am macinat eu personal deci e mai fin.
In etape.
Blatul:
1. am batut bine albusurile spuma cu un praf de sare si cu zahar.
2. am amestecat faina cu macul si am mai pus putin zahar 100 gr in plus,asta face ca blatul sa fie mai umed si dat fiind faptul ca macul e lejer amar trebuie gustata putin compozitia.
3. am amestecat toate ingredientele si am invartit de jos in sus cu o paleta de plastic ca sa ramana umflate albusurile, am pus intr-o tava si in cuptorul preincalzit la 180 grade cu cuptorul intredeschis, am pus un lemn in usa, am lasat 40 minute ,chiar 45.
4. am facut crema de cappuccino ca si crema patisera: am incalzit cappuccino-ul, am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul, cacaoa si am adaugat putin cate putin din cappuccino pana am terminat. Am pus pe foc mic amestecand cu o furculita mereu mereu pana s-a ingrosat, am pus toata crema intr-un bol in care am tot invartit cu furculita ca sa nu se raceasca dintr-odata si sa-mi ramana cocoloase si sunt multumita ca nu mi-au ramas. Important e sa invart bine si dupa ce e gata crema pentru cateva minute bune. Am adaugat si putin lichior la urma, tot amestecand mereu.
5. am taiat blatul in doua cu greu, ajutandu-ma de o folie alimentara si am umplut cu jumatate din crema, apoi am pus si cealalta parte de blat, am intins crema si am asezat fructele, am preparat si gelatina conform instructiunilor de pe plic cu putin lichior de madarine si suc de lamaie in plus, am taiat bordurile la prajitura si iata rezultatul.