Meniu copii
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.
Fetitei mele i-au placut foarte mult aceste mini-tarte cu ciocolata.
Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune aluatul intr-o folie si se introduce la frigider pentru 30 de minute.
Dupa aceea, se formeaza bilute din aluat si se coc intr-o forma speciala pentru mini-tarte, care a fost incinsa la flacara aragazului si unsa cu untura.
Cat timp mini-tartele se racesc, se pregateste crema.
Laptele condensat si ciocolata cu rom se pun la foc si se tin pana cand se topesc si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza si se amesteca apoi cu ciocolata.
Cu ajutorul unui posh se orneaza mini-tartele cu crema.
Se pot decora cu figurine din ciocolata.