Biscuiti Pernutele Printesei

de Ancutsa in Mancare copii, 26 Iul 2016 | 3771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
  • 2 linguri zahar;
  • 1 ceasca lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura: gem de zmeura si dulceata de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Pernutele Printesei:

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Dupa acest timp, aluatul se imparte in doua bucati, una o pregatim acum, iar pe cealalta o dam la frigider. Se porneste cuptorul si se intinde primul aluat in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie fasii lungi din care taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, pentru ca nu isi maresc volumul in cuptor, le puteti aseza si mai inghesuite. Se creeaza modelul de pernuta ca in poza: se cresteaza superficial, se da forma colturilor ca sa semene cu niste pernute, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Se ung marginile cu oul batut. Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.

Se pregateste la fel si celalalt aluat.

 

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

 

Timp total: 1h 20 min

 

Portii: suficiente pentru o onomastica, eu am obtinut 4 tavi.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/biscuiti-pernutele-printesei.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Pernutele Printesei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

02.08.2016, 19:32

Multumesc frumos!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:32

deliciosi!

Ancutsa 1

04.08.2016, 15:52

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu fulgi de porumb si cartofi