Spuma de dovleac cu nuci caramelizate

de Julie in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 4032 vizualizari

 

INGREDIENTE

Spuma:

  • 2 cani piure de dovleac,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • esenta de vanilie.

Sos caramel:

  • 100g zahar,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 50 g margarina.

Topping:

  • 100 g miez de nuca,
  • 1/2 cana zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de dovleac cu nuci caramelizate:

Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform.
Sos caramel:
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se trage vasul de pe foc si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga margarina. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, aprox. 10 minute, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Topping:
Se caramelizeaza zaharul si cand devine fluid, se adauga nucile. Se amesteca bine, sa se acopere toate nucile cu caramel, apoi se rastoarna totul pe o hartie de copt. Dupa ce se racesc, se piseaza in mojar, pana se obtin bucati mai mici (sau se pun intr-o punga mai groasa si se lovesc cu ciocanul de snitele).
Asamblarea:
Se amesteca sosul caramel cu piureul de dovleac, esenta de vanilie si scortisoara. Compozitia se lasa la frigider timp de 2 ore, sa se raceasca bine, apoi se incorporeaza usor, 100 ml frisca vegetala (mixata inainte pana isi dubleaza volumul). Se repartizeaza spuma de dovleac in cupele pentru servit, iar deasupra se aseaza nucile caramelizate. Se mai lasa la frigider inca 1-2 ore, apoi desertul poate fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de dovleac cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Sim0na 1

19.03.2012, 13:44

Interesanta reteta!

Bya Ralu 1

07.06.2012, 13:26

ce reteta minunata

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 09:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec rapid