Nici nu stiu cum sa le descriu...mmmmm...ba da...sunt atat de gustoase ca te lingi pe toate degetelele! :)))))
Preparam aluatul pentru tarta. Amestecam toate ingredientele( untul sa fie rece dar moale) si framantam in jur de 3 sau 4 minute pana rezulta o biluta elastica de coca.
Impachetam aluatul in folie si il dam pentru 30 de minute la rece.
Preparam umplutura:
Amestecam smantana cu ouale batute cu putina sare apoi cu grisul si la final cu 100 gr emmental razuit. Restul de emmental si parmezanul le vom lasa la sfarsit.
Scoatem de la rece aluatul si rupem zece bucati cam cat mingea de ping-pong.
Ungem formele cu ulei, eu am avut de silicon pentru briose.
Fiecare bucata de coca o vom intinde cu mana pe o suprafata infainata apoi o vom pune in forma, avand grija sa o lipim de peretii ei.
Vom pune apoi cate o lingura din compozitie si deasupra somonul afumat apoi parmezan si emmental.
Preparam toate tartele si intre timp preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Coacem tartele pentru 30 de minute.....le lasam putin la racit si apoi le scoatem din forme.
Trebuie sa va spun ca blatul are consistenta aproximativ asemanatoare cu a aluatului foietaj....
Sunt deosebit de gustoase!