Un aperitiv bun de pus la pachet la scoala sau pe masa cand ai musafiri.
Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.
Cand aluatul a crescut l-am impartit in4 parti .Pe masa de lucru am presarat faina si am intins cate o foaie de aluat.Cu ajutorul unui pahar am taiat cercuri pe care le-am umplut cu sunca si cascaval taiate cubulete,rosii taiate si am presarat oregano.
Fiecare cerc umplut l-am acoperit cu alta bucata de aluat taiata cu paharu,am unit marginile bine si l-am asezat in tava de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Dupa ce am terminat fiecare bucata am uns-o cu ou batut cu putin lapte.
Am bagat tava la cuptor la 200 de grade pana aproape sau rumenit.Inainte de a scoate tava de tot am presarat cascaval ras si am mai lasat 2 minute la cuptor.Pofta buna.
1
Putem face ce umplutura dorim.
2
Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul.
3
Daca adaugati dovlecei si rosii presarati busuioc,ii da o aroma deosebita.
4
Mi-au iesit 30 de bucati,depinde de marimea paharului cu care decupati aluatul.