Imi place pizza de nu mai pot in orice fel si chip!!!
De data asta am incercat o combinatie mai indrazneatza si am pus pe pizza si capere.Bine am facut, caci, este un ingredient foarte potrivit.
Enjoy!
1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.
2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.
3.Impartim aluatul in 2-4 bucati, depinde cat de mari vreti sa fie pizza, modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1-2 ore sau pana si tripleaza volumul.
4.Intre timp punem o tigaie grill pe foc si prajim pana se inmoaie dovlecelul taiat rondele fine.
5.Cand aluatul a crescut, luam cate o bila, o punem pe masa pudrata lejer cu faina si o intindem usor cu degetele pana aluatul este subtire cam de 1 cm.Asezam aluatul pe o tava de pizza, il ungem cu ketchup Univer si presam lejer putin cimbru si oregano uscat.
6.Punem deasupra felii de prosciutto, rondele de dovlecei, capere, boabe de porumb si cascaval razuit.
7.Dam tava la cuptor la foc iute pana pizza este bine rumenita.
8.Cand scoatem tava, decoram pizza cu frunze de busuioc proaspat(cine doreste si cu cimbru) si servim calda.
Pofta mare va doresc!