Ma chinui de o saptamana sa fac pizza asta. Azi, in sfarsit am reusit ... si a iesit asa de buna... :D
Mai am o portie pentru pofticiosi intarziati :)
Aluat:
Umplutura:
Sos: 1 lingura bulion, 2-3 linguri apa, sare, piper, oregano
Cernem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si punem oul, sarea, drojdia inmuiata cu putin zaharsi amestecam. Framantamaluatul pana se omogenizeaza bine. Atunci punem uleiul si mai framantampana nu se mai prinde de mana. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 30 de minute. Este dospit atunci cand isi dubleaza volumul.
Salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa le taiem feliute subtiri.
Intindem aluatul dandu-i forma tavii. Il asezam in tava in care am pus hartie de copt si il intepam cu furculita. Ungem blatul cu sos apoi asezam salamul, ciupercile, ardeiul, maslinele si ceapa.
Coacem la cuptorul preincalzit, la foc mediu 25-30 minute. Cu 5 minute inaine de a fi gata radem cascavalul deasupra.