Este pentru prima data cand fac o prajitura cu foi si marturisesc ca din prejudecata, nu am facut pana acum: ca e greu de facut fiecare foaie.
Nimic mai simplu si in combinatie cu crema de lamaie, a iesit o prajitura cu adevarat delicioasa.
Ouale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei.
Am pus la fiert laptele, oprind o cana cu lapte pe care l-am amestecat cu faina, zaharul si amidonul. Am turnat apoi aceasta compozitie peste laptele pus la fiert si am amestecat continuu pana s-a ingrosat compozitia si apoi am adaugat coaja si zeama de la o lamaie.
Am mai lasat un pic la fiert si apoi am dat deoparte sa se raceasca. Am adaugat untul si am frecat pana s-a incorporat tot untul. Am gustat un pic sa vad de dulce, avea un gust excelent, fin si dulce-acrisor.
Am scos aluatul de la frigider si am taiat in 3 parti egale. Am intins o foaie de copt, apoi am luat o portie de aluat si am intins-o direct pe foaie de copt. Am taiat marginile neregulate si am format o foaie dreapta. Am pus cu tot cu foaia de copt pe spatele unei tavi si am copt la foc mediu cam 10 min.
Dupa ce am copt toate cele 3 foi, am luat o tava si am asezat o foaie de copt, peste care am asezat o foaie de aluat, am pus jumatate din cantitatea de crema, apoi alta foaie, restul de crema si am incheiat cu a treia foaie .
Am pus tava intr-o folie mare de plastic si am dat la rece, sa se fragezeasca foile. A doua zi am scos prajitura din folie, am pudrat cu zahar vanilat si am portionat cateva bucati pe care le-am savurat cu placere.
1
o sa postez poze si cu foile facute de indata ce le recuperez din telefon