Mincarica de linte

de simona72 in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2013 | 3849 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600-700 gr carne slaba de porc
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 300 gr linte
  • un litru apa
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 2 lingurite rase de amidon
  • sare
  • piper
  • cimbru proaspat
  • 2-3 frunze de dafin
  • patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mincarica de linte:

Carnea o spalam si o uscam cu un prosop de bucatarie, o taiem fisiute si o punem la calit in ulei. Adaugam ceapa tocata marunt, o mai lasam 2-3 minute, adaugam morcovul taiat felite, lintea spalata in mai multe ape, pasta de ardei copt, apa, citeva crengute de cimbru proaspat, frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus. Cind este aproape fiarta lintea, punem sucul de rosii, iar daca mai este necesar mai adaugam putina apa fiarta. Dupa ce a fiert lintea(celelalte fierb mai repede), potrivim de sare si piper, scoatem crengutele de cimbru si frunzele de dafin, desfacem in pitina apa sau in suc de rosii amidonul, si-l turnam peste mincarica. Lasam sa dea in clocot, oprim focul si punem patrunjel proaspat tocat marunt.

Serviti cu muraturi. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincarica de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

30.03.2013, 22:57

Lintea e minunata iar mancarica ta arata grozav!

JamilaCuisine 1

31.03.2013, 00:10

Asa e, lintea e nemaipomenita. Foarte gustoasa si foarte hranitoare.

ianculubita 1

31.03.2013, 09:58

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta pe salata de linte