Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 10 Sep 2011 | 5078 vizualizari

 

Dupa cum am mai spus iubesc snitelele de vitel. Sunt foarte bune si imi amintesc de copilarie. Si dupa cum stiti deja, iubesc si ciupercile. Pornind de la aceste doua "iubiri" a rezultat o mancare exact de gustul meu :).

 

INGREDIENTE

  • 8 felii carne de vitel
  • 700 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • patrunjel verde
  • sare, piper
  • boia
  • putina faina
  • cimbru
  • 1 dovlecel micut
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel:

Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute.

Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele. Punem intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa. Punem ceapa si o sotam cateva minute. Adaugam apoi ardeiul si gogosarul si mai lasam 2 minute.

Punem ciupercile taiate si lasam sa se inmoaie. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute. Luam capacul si adaugam 1 lingura bulion, sare si cimbru. Lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper si stingem focul. La final adaugam patrunjel verde tocat.

Pregatim apoi snitelele. Trecem bucatile de carne prin faina. Le scuturam usor pentru a elimina excesul de faina iar apoi le prajim pe ambele parti, in ulei.
Scoatem pe o farfurie si le tinem la cald pana in momentul servirii.

Spalam apoi dovlecelul si taiem fasii subtiri cu ajutorul peelerului de legume (cica asa ii spune cutitului pentru curatat legume :D).

Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si fasiile de dovlecel. Adaugam si usturoiul pisat, sare si pier. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie dovlecelul.

Dam de pe foc si servim alaturi de snitel si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de vitel cu ciuperci si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

12.09.2011, 22:43

Asa este Florina

mihaelar63 1

27.10.2011, 15:31

Carnita de vitel e foarte buna

La Ancuta 1

27.10.2011, 23:36

Mihaela suntem de aceiasi parere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pranzul in vas roman