Midia este prima formă de conchilicultură organizată atestată în Europa, în Franța în anul 1235.
Mitilicultura s-a răspândit cu timpul, la început pe litoralul Atlanticului cu midia comună, apoi coasta Atlanticului din Peninsula Iberică și Marea Mediterană cu midia de Mediterană, care se cultivă și la Marea Neagră.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/midiiscoici-cu-rosii-si-chorizo.html
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete.
Curatati de piele carnatul chorizo si taiati-l in rondele.
Intr-o cratita, se caleste ceapa cu cimbrul, dafinul si usturoiul intr-un pic de ulei de masline.
Adaugati rosiile, ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Puneti sare si piper.
Varsati berea si adaugati rondelele de chorizo.
Cand da sa fiarba, puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid. Amestecati si serviti-le imediat cu sos si cartofi prajiti.
Pofta Buna!