Risotto cu legume și creveti

de Oana in Fructe de mare, 7 Mai 2014 | 9545 vizualizari

 

La prânz ne-am răsfățat cu supa cremă de ciuperci, iar felul doi a fost un risotto delicios și foarte cremos, pe care l-am făcut foarte, foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • jumătate de dovlecel
  • o ceapă verde
  • 1 l apa fiartă
  • 1 ceașca orez arborio
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt râșnit
  • 25 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu vârf cu parmezan Delaco proaspăt ras
  • pătrunjel verde
  • Pentru creveți
  • un fir de usturoi verde
  • 8-10 creveți
  • o lingură ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume și creveti:

Legumele curățate, spălate si tocate în cubulețe le-am înăbușit în 2 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat apa fiartă, pregătită din timp la fierbătorul electric de la Electrolux. Am lăsat sa mai dea câteva clocote și am oprit focul. Legumele nu trebuie sa fie fierte de tot, erau oarecum al dente, pentru ca se vor mai înmuia și cu orezul.

Într-o cratiță încăpătoare am pus restul de ulei de măsline, apoi orezul spălat si am amestecat usor până a început sa devină puțin sticlos. Am adăugat vinul și am lăsat să se evapore. Bineînțeles că a pornit alarma de la contoarul de gaze din cauza vaporilor de alcool :)) și a trebuit să o scoatem din priză!

Bun...după ce am oprit alarma și s-a evaporat alcoolul din vin am inceput sa adăugăm supa de legume, puțin câte puțin, împreuna cu legumele cubulețe. Am amestecat continuu și am adăugat treptat supa până s-a îngrosat orezul și a fost fiert. Am condimentat cu sare și piper. Am oprit focul, am adăugat untul și parmezanul proaspăt ras, am amestecat și am lăsat puțin acoperit cu capacul.

Între timp am pregătit și creveții. I-am curățat, spalat si i-am prăjit cu usturoiul verde, în puțin ulei.

O nebunie de arome, un preparat ușor, rapid și tare gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume și creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alilianaa 1

07.05.2014, 19:23

ce bine arata!

Oana 1

07.05.2014, 21:26

Ma bucur ca v-a placut, macar virtual

RuxyRux 1

07.05.2014, 21:29

Arata delicios Oana! Imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu caracatita