Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Reteta-Video in Slow Cooker, 9 Sep 2015 | 5562 vizualizari

 

Pentru ca imi era dor de reteta de mere umplute la cuptor si gustul acela din copilarie, am decis sa fac aceasta reteta la aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital, ca doar a devenit cel mai bun prieten al meu! Nu de alta, dar daca ai un asa ajutor in bucatarie, parca e pacat sa nu profiti de el! Nimic nu se compara cu mirosul de scortisoara, cu dulceata marului copt, cu umplutura usor crocanta si cu amintirile din copilarie! 

 

INGREDIENTE

  • 4 mere spalate (Granny Smith, Braeburn, Ionatan)
  • 2 linguri cu fulgi de ovaz
  • 3 linguri cu stafide
  • 2 linguri cu zahar brun
  • 15 g de unt
  • scortisosara macinata
  • 150 ml de suc de mere
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Intr-un bol punem untul, zaharul brun, fulgii de ovaz, stafidele si scortisoara si amestecam pana cand se omogenizeaza.

Curatam merele de cotor si de casuta cu seminte.

Asezam vasul ceramic in slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital si punem in el merele scobite. Umplem fiecare mar cu mixul pregatit, avand grija sa apasam pentru a se distribui uniform. Daca ramane umplutura, o punem deasupra merelor. Turnam sucul de mere pe langa fructele umplute.

Acoperim vasul cu capac si punem slow cooker-ul in priza. Setam aparatul Crock-Pot pe modul de temperatura low (se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la 3 ore (modul de setare este din 30 in 30 de minute). Dupa scurgerea timpului de gatire setat aparatul se va opri singur si sa trece in modul „pastrare la cald”.

Scoatem merele umplute din aparat, picuram deasupra sosul din vas si servim. Putem pune langa si o cupa cu inghetata sau sos de vanilie.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu usturoi la slow cooker Crock-Pot