Nu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o fac? Timpul a devenit pentru mine mult prea pretios si uneori chiar nu imi permit sa petrec vremea gatind pentru mine. Gatesc pentru altii, dar mai putin pentru mine.
Introduceti carnea tocata intr-un bol;
Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne;
Tocati mararul si patrunjelul marunt si amestecati-le si pe acestea in carne;
Asezonati bine carnea cu sare, piper, cimbru si usturoi macinat;
Cu ajutorul unui cutit, desfaceti bucata de ceafa pe jumatate (pe lungime), acoperiti-o cu un strat de folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne ca sa o mai subtiati – atentie sa nu o rupeti;
Puneti carnea tocata in centrul acesteia, umeziti-va degetele si intindeti-o uniform pe toata suprafata sa;
Rulati carnea strans si legati-o din 3cm in 3cm cu papiota culinara;
Taiati-o pe jumatate si introduceti ambele bucati in slow cooker-ul Crock-Pot 6 L Saute;
Adaugati apa vinul rosu si uleiul de masline peste;
Porniti-l pe modul de gatire “low”si timpul de 5 ore;
Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, asezonati cu sare si piper;
Optional, o puteti sota pe plita direct in vasul de Crock-Pot pentru a-i conferi o nuanta brun-aurie;
Pofta buna !