Mere coapte cu prune

de nadina73 in Mancaruri de post, 20 Mar 2010 | 6847 vizualizari

 

super bune

 

INGREDIENTE

  • 6-8 mere mari
  • prune uscate
  • zahar
  • scortisoara putina apa
  • stafide inmuiate in apa cu rom (o mana)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte cu prune:

Merele se taie in 4 dar nu de tot se cresteaza bine apopi se pune putin zahar  brun si scortisoara si 3-4 stafide apoi se invelesc in staniol  uns putin cu ulei si se pun la cuptor pentru 25-30 minute sau se pot pune intr-un vas de yana acoperite fara staniol

Prunele uscate se firb cu putin zahar in apa  nu multa si se ferb cu capac sau se pot pune in tava langa mere numai prunele vor avea un sus de culoare inchis si se imprima in mere

Se servesc ca desert de post sant grozave

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Oana 1

21.03.2010, 23:49

Ce bine arata!!

nadina73 1

21.03.2010, 23:59

mihaela cred ca e cea mai grea reteta de facut,iti dai seama ce greu e ?

nadina73 1

22.03.2010, 00:00

multumesc mult fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac de post cu rahat si stafide