Mancare de urzici

de Ancutsa in Mancaruri de post, 19 Mar 2017 | 3965 vizualizari

 

O reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca ne innoieste sangele.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g urzici
  • un praf de sare
  • 1 ceapa alba uscata
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • 2 bucati de hrean
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

 

Se spala urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare, intr-o oala incapatoare, cand apa incepe sa fiarba, se adauga urzicile si se fierb aprox 20 de minute. Daca sunt crude, vor fierbe repede. Se scot urzicile intr-un alt vas si se maruntesc. Eu la dau la blender, pentru a fi cat mai fine.

 Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, pana se face aurie, se adauga usturoiul tocat marunt si se stinge cu zeama de la urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic, apoi se completeaza cu zeama de urzici, insa nu toata zeama, ci atat cat sa aducem sosul la consistenta dorita. Se adauga si urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.

 Eu am pregatit urzicile de Post, asa ca nu am mai servit cu oua, ci doar cu mamaliga calda si hrean ras.

  Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Un mic sfat: nu aruncati zeama ramasa de la fierberea urzicilor, pentru ca o puteti folosi pentru a va clati parul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac ca la mama acasa