Astăzi te poftim la Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post.
Humusul cremos și aromat se combină de minune cu conopida fragedă, iar uleiul aromatizat îi conferă o savoare irezistibilă.
Pentru această Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post ai nevoie de următoarele ingrediente: conopidă, năut prefiert, tahini, ulei de măsline, usturoi, lămâie, condimente.
Cum se prepara Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post
Se pune la fiert apă cu sare, într-o oală suficient de mare pentru a cuprinde conopida. Se curăță conopida și se taie frunzele, iar apoi se pune în oală să fiarbă până când este fragedă, dar încă fermă.
Între timp, pentru hummus, se scurge năutul. Se pun năutul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, apa de la năut, avocado-ul descojit, pasta tahini, pătrunjelul și sare și piperul într-un blender și se mixează până se obține o pastă fină și omogenă.
Pentru uleiul aromatizat, se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mică la foc mic. Se adaugă oregano, boiaua de ardei și praful de usturoi și se lasă să se amestece timp de câteva secunde de când se înfierbântă, până când aromele se eliberează. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Când conopida este gata, se scoate din apă și se lasă să se scurgă bine. Se pune într-o tavă și se unge cu uleiul aromatizat. Se coace în cuptorul preîncălzit până devine rumenă și ușor crispy la exterior.
Se ia un platou și se întinde generos hummusul. Deasupra se așază conopida. Se poate decora cu feliuțe de rodie și se poate servi cu sos picant, dacă doriți. Această rețetă este perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă, plină de nutrienți și arome delicioase!
Poti incerca si varianta gustoasa de Humus cu leurda, perfect pentru sezonul de primavara, Humus, reteta cu ardei copti sau Humus cu sfecla rosie, o alta combinatie delicioasa.