Mancare de praz cu masline

de Tuxedo in Mancaruri de post, 31 Mar 2014 | 4973 vizualizari

 

Este o mancarica delicioasa pe care eu o fac destul de des in post si v-o recomand si voua! O puteti face si cu carne (de pui in general) iar daca folositi masline, neaparat sa fie negre si desarate (daca sunt prea sarate, se desareaza in apa fierbinte, pentru 5 minute)

 

INGREDIENTE

  • 3 – 4 fire de praz
  • o ceasca de masline negre (desarate)
  • un pahar de vin alb (sec)
  • sare dupa gust
  • piper boabe (cateva bobite)
  • o foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate (sau bulion)
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline:

Se curata prazul de partea verde si se spala bine in jet de apa rece.

Se taie bucati (cca 2 cm) si se caleste usor in ulei cu un praf de sare, picurand din cand in cand cate putina apa (ca sa nu se lipeasca).

Se adauga maslinele, boabele de piper, foaia de dafin si se stinge cu vin.

Se lasa sa dea cateva clocote apoi se da la cuptor, acoperit cu un capac ca se inmoaie  (cam 30 minute trebuie sa stea in cuptor).

Se scoate dupa acest timp si se adauga bulionul (pasta de tomate) si se mai lasa 5 – 10 minute la cuptor, de data aceasta descoperit ca sa se rumeneasca frumos.

Se adauga  patrunjelul verde tocat fin si se serveste cu pofta!

Este delicios!

Daca nu tineti post, se poate gati cu carne!

Nota: se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

TIPS-URI

1

se evita sa se amestece prea mult cu lingura prin mancare ca sa nu se sfarame!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Pushaa 1

31.03.2014, 13:02

Bunica 1

31.03.2014, 14:48

Asa mult imiplace aceasta mancarica!

laura_n 1

01.04.2014, 16:23

imi place la nebunie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Praz cu măsline