Kibbeh libanez

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 7931 vizualizari

 

O alternativă vegetariană a celebrului kibbeh libanez cu carne. 
Kibbeh este un fel de mâncare din bucătăria levantina (libaneza, siriană, etc.). Este sub forma unei piftele alungite. Se compune dintr-o pastă de carne tocată și bulgur.
Este o reteta de post foarte buna  (data viitoare as adauga un pic de cascaval ras :) ). 
 

 

INGREDIENTE

  • 150g bulgur
  • 1 vânătă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • ½ linguriță praf de ardei iute (opțional)
  • ½ linguriță de coriandru măcinat
  • sare și piper
  • 2 linguri de făină
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh libanez:

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.

Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine strecurat. Se mixeaza totul. 

In pasta fina obtinuta se adauga condimentele, patrunjelul tocat, faina si se omogenizeaza compozitia.

Formam bile si le alungim usor.

Într-o tigaie, se încinge uleiul si se pun la prajit la foc mediu pana cand devin maro-aurii pe toate partile.  Le scoateti pe servetele pentru a indeparta surplusul de ulei.

Le puti servi caldute simple, cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu o salata verde.

 

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

bulgurul trebuie scurs foarte bine pentru a evita surplusul de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh libanez" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu garnitura de fasole boabe (de post)