O alternativă vegetariană a celebrului kibbeh libanez cu carne.
Kibbeh este un fel de mâncare din bucătăria levantina (libaneza, siriană, etc.). Este sub forma unei piftele alungite. Se compune dintr-o pastă de carne tocată și bulgur.
Este o reteta de post foarte buna (data viitoare as adauga un pic de cascaval ras :) ).
Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.
Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.
Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine strecurat. Se mixeaza totul.
In pasta fina obtinuta se adauga condimentele, patrunjelul tocat, faina si se omogenizeaza compozitia.
Formam bile si le alungim usor.
Într-o tigaie, se încinge uleiul si se pun la prajit la foc mediu pana cand devin maro-aurii pe toate partile. Le scoateti pe servetele pentru a indeparta surplusul de ulei.
Le puti servi caldute simple, cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu o salata verde.
Pofta Buna !!!
1
bulgurul trebuie scurs foarte bine pentru a evita surplusul de apa