Daca-i vorba de pui, noua ne plac si pipotelele si inimioarele tare mult. Ce-i drept, se fac mai greu, dar mancarica iese tare buna.
Nu-i deloc complicata mancarica asta si iese atat de buna! Trebuie doar sa ai rabdare sa fiarba bine pipotelele, asta-i tot!
Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Am acoperit vasul cu capacul si am lasat la fiert pana acul indicator de pe capac a ajuns la sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul.
Da, tot intr-un vas Zepter am gatit, dar eu chiar pe astea le folosesc...
Intre timp am curatat pipotelele.
Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-un alt vas, in ulei incins. Am amestecat putin si am adaugat pipotelele si inimile. Am presarat putin busuioc.
Am adaugat o ceasca de apa si am acoperit vasul. In mod normal, vasul se opreste cand acul ajunge la sfarsitul zonei verzi. Dar, pipotelele se fac mai greu si atunci, cand acul ajunge in zona galbena mai pornim o data focul si repetam figura.
Aproape de final am adaugat sucul de rosii si am condimentat cu sare si piper.
Eu adaug la sucul de rosii putina miere de albine, care ii da sosului un gust nemaipomenit!
Cand sosul scade si se ingroasa nitel, mancarea e gata.
A mai ramas de pregatit piureul: am curatat repede cartofii de coaja, i-am pus la robot impreuna cu sare, unt si putin lapte si am mixat.
Garnisita cu piureul de cartofi mancarea a fost o bunatate!