O supă răcoritoare, ce poate fi consumată și rece în zilele caniculare. În sfârșit am reușit să obțin gustul supei de roșii de la grădiniță. O supă simplă cu puține ingrediente, că prin 1975, nu era prea evoluată bucătăria, așa cred eu, ci doar foarte sănătoasă. Spor la treabă!
Ceapa curățată, tocată mărunt se călește în ulei de măsline, cca. 2 minute la foc mediu neacoperit. Recunosc că de data asta am scos minunatul vas Zepter la treabă;) Apoi se adaugă morocvul și ardeiul, curățețe, tocate mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute la foc mediu, acoperit.
Între timp se curăță roșiile, se toacă mărunt ( am folosit choperul de la RusselHobs;). După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, leuștean, se acoperă, apoi se lasă la gătit până ce indicatorul de pe capac, ajunge în zona verde! Se ridică, capacul se adaugă orezul, se amestecă până ce se înglobează în supă, apoi se oprește focul!
Vă asigur cu încredere că supa se gătește în continuare, fără foc și fără abur, cca. 30 de minute! Între timp puteți face alte treburi, în cazul meu, am recuperat vreo două zile lipsă de Bucătăraș:D. Voi chiar puteți să plecați la cumpărături, iar când ajungeți acasă vă așteaptă supa numai bună de degustat.
Sincer a fost cam bătaie pe supica asta delicioasă, simplă și aromată! ;)